Digitális tanrendre történő átállás tájékoztató...

Digitális tanrendre történő átállás tájékoztató

Létrehozva: 2020.03.16.

Tisztelt nappali és esti/levelező tagozatos Tanulók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány során kialakult helyzet kapcsán a Diana Szakképző iskola az alábbi tájékoztatást adja a szakképzést érintően:

2020.03.16-tól, hétfőtől, előre nem meghatározott ideig a diákok nem látogathatják az iskolákat a koronavírus fenyegetés okán kialakult veszélyhelyzet miatt. Ebben a helyzetben új oktatási munkarendre - úgynevezett tantermen kívüli digitális munkarendre - állnak át az iskolák. Ez azt jelenti, hogy a tanulók digitális úton jutnak majd hozzá a tananyagokhoz, amit a pedagógusok online módon juttatnak el a részükre. Ezen intézkedés határozatlan időtartamra vonatkozik.
Ez a helyzet a tanulók gyakorlati képzését is kiemelten érinti. A szakmai gyakorlati oktatást a duális képzésben digitális munkarendben kell teljesíteni.

Tájékoztatjuk, hogy a kialakult helyzet következményeként a Diana Szakképző Iskola az alábbi intézkedéseket vezeti be:

1. Az iskola, a kollégium és a gyakorlati képzőhely épületébe belépni a tanulóknak szigorúan tilos!
2. A Nappali tagozatos tanulók 2020. március 18. szerda 12.00 óráig kötelesek kiüríteni a kollégiumi szobáikat és szekrényeiket.
3. Tantermen kívüli, digitális munkarend megvalósításának bevezetése

- A digitális tananyagok az iskola honlapján megtalálható képzésenkénti csoportba kerülnek feltöltésre.

A képzésenkénti csoportokba való bejelentkezés, tananyagletöltés és tesztkitöltés menete:

1. Akik már regisztráltak honlapunkon, nem kell új regisztrációt elvégezniük, a belépést követően egy új felületre jutnak, ahol a letölthető dokumentumok között fogják megtalálni a tananyagot.
2. Akik még nem regisztráltak, azok a www.dinanszaki.hu honlapon kell elvégezniük a regisztrációt, a személyes adataik megadásával és az alábbi képzés kiválasztásával az alábbiak szerint:


Csoport kód Képzés megnevezése Évfolyam/ képzési tagozat/ munkarend Kiválasztandó képzés megnevezése:
  • FMN/19. Fegyverműszerész 13. évfolyam/nappali FMN/19 FEGYVERMŰSZERÉSZ NAPPALI
  • FMN/18. Fegyverműszerész 14. évfolyam/ nappali FMN/18 FEGYVERMŰSZERÉSZ NAPPALI
  • VPMN/19. Vadászpuska műves 15. évfolyam/ nappali VPM/19 VADÁSZPUSKA MŰVES NAPPALI
  • FME/19. Fegyverműszerész 13. évfolyam/ esti FME/19 FEGYVERMŰSZERÉSZ ESTI
  • FME/18. Fegyverműszerész 14. évfolyam / esti FME/18 FEGYVERMŰSZERÉSZ ESTI
  • VPME/19. Vadászpuska műves 15. évfolyam/ esti VPME/19 VADÁSZPUSKAMÁVES ESTI
  • ETE/19. Erdésztechnikus 13. évfolyam/ esti ETE/19 ERDÉSZTECHNIKUS ESTI
  • ETE/18. Erdésztechnikus 14. évfolyam/ esti ETE/18 ERDÉSZTECHNIKUS ESTI
  • VTE/19. Vadgazdálkodási technikus 13. évfolyam/ esti VTE/19 VADGAZDÁLKODÁSI TECHNIKUS ESTI
  • VTE/18. Vadgazdálkodási technikus 14. évfolyam/ esti VTE/18 VADGAZDÁLKODÁSI TECHNIKUS ESTI                             3. A belépés ikonra kattintva a regisztráció során megadott belépési adatok megadásával tud belépni arra a felületre, ahol a letölthető dokumentumok között található a tananyag.                                                                                                           4. A nappali tagozatos tanulóknak (FMN/19, FMN/18, VPMN/19) a digitális tanrend biztosítása az alábbiak szerint történik: a szaktanárok hétköznap minden nap 9.00 óráig feltöltik a honlapon lévő, a belépést követően a lap alján található letöltethető dokumentumok mappába, az aznapra vonatkozó tananyagokat és a hozzá kapcsolódó kérdéseket, teszteket. Minden tanuló köteles a tanárok által feltöltött tananyagot elsajátítani, valamint a tananyaghoz kapcsolódó kérdéseket megválaszolni, a teszteket kitölteni és azokat még aznap 15.00 óráig a tananyagban megadott e-mail címre visszajuttatni. A visszaküldött és kidolgozott tesztek értékelésre kerülnek, a digitális munkarendben való jelenlétet igazolják, ezért kérem, hogy mindenki tartsa be a megadott határidőket és a kérdések megválaszolása során minőségi válaszadásra törekedjen. Amennyiben valaki nem küldi vissza a megadott határidőre, akkor nem tudjuk leigazolni a digitális óráit.                              A visszaküldésre kerülő válaszdokumentumok, kitöltött teszteteket az alábbiak szerint kérjük lementeni: 
- példa: osztaly_tantargy_tesz_datum_tanulo_neve
- konkrét példa: fmn_18_lofegyverek_javitasa_teszt_200317_minta_arpad

Az esti tagozatos tanulóknak (FME/19, FME/18, VPME/19; ETE/19, ETE/18, VTE/19, VTE/18) a digitális tanrend: a szaktanárok minden héten, csütörtökön 9.00 óráig, fel fogják tölteni a honlapon lévő képzések mappába az arra a konzultációra vonatkozó tananyagokat és a hozzá kacsolódó kérdéseket. A tananyag átolvasását és feldolgozását követően, a feltöltött tananyaghoz kapcsolódó kérdésekre a válaszokat, az adott héten vasárnap 14.00 óráig vissza kell küldeni a tananyagban megjelölt tanár elérhetőségére. A visszaküldött és kidolgozott tesztek értékelésre kerülnek és a digitális munkarendben való jelenlétet igazolják, ezért kérem, hogy mindenki tartsa be a megadott határidőket és a kérdések megválaszolása során minőségi válaszadásra törekedjen. Amennyiben valaki nem küldi vissza megadott határidőre, akkor nem tudjuk leigazolni a digitális óráit.
A visszaküldésre kerülő válaszdokumentumok, kitöltött teszteteket az alábbiak szerint kérjük lementeni:
- példa: osztaly_tantargy_tesz_datum_tanulo_neve
- konkrét példa: fme_18_lofegyverek_javitasa_teszt_200317_minta_arpad


Az első feltöltés:
- nappali munkarendben tanulóknak 2020.03.18-án, szerdán reggel 9.00 óráig
- esti munkarendben tanulóknak 2020.03.19-én, csütörtökön reggel 9.00 óráig
Ezért kérjük a szükséges regisztrációt és képzés kiválasztást szíveskedjen a megjelölt időpontokig megtenni.

Segítő közreműködésüket, megértésüket köszönöm!

Csongrád, 2020. március 16.

Üdvözlettel:

Bozó Gábor
intézményvezető
Diana Szakképző Iskola