Felnőttképzési tevékenység nyílvántartásba vételi szám: E-000224/2014.

+36 63/483-790

Támogassa alapítványunkat

A Diana Vadász- Felnőttképző Alapítvány 2000 óta működteti a Diana Szakképző Iskolát.

Az alapítványnak lehetősége van az adó 1% fogadására, melyből iskolánkban az évről- évre folyamatos oktatási színvonal növelését szolgáló fejlesztéseket részben ezen forrásból tudjuk fedezni.

Általában az adó 1 %-ról

Sokan nem tudják, hogy amikor a különböző szervezetek az adó 1 %-át kérik tőlük, állampolgároktól, akkor az állam részére már befizetett személyi jövedelemadók egy részéről rendelkezhetnek, vagyis erről az összegről az állam lemond, az adózóknak semmilyen további kiadást nem jelent. Az adó 1 %-át juttathatja el alapítványoknak, társadalmi szervezeteknek, egy másik 1 %-ot pedig az egyházaknak, kiemelt költségvetési előirányzatoknak.

Ehhez mindössze egy formanyomtatványt kell kitölteni ( itt letölthető és megtalálható az APEH által, az év elején kipostázott, adóbevallásra szolgáló csomagban is), amelyen feltüntethetjük annak a szervezetnek az adószámát, amelyiknek segíteni szeretne. Az adóbevallási papírokon be kell jelölni, hogy rendelkeztünk az 1 %- ról. A formanyomtatványt lezárt postai szabvány borítékba kell tenni, a borítékra ráírni a rendelkező személy nevét, lakcímét, adóazonosítóját. Ezt a borítékot az adóbevallási csomagba kell betenni.

Sokan az alapítványunk bankszámlaszámát kérik, ahová utalni szeretnék az adójuk 1 %-át. A félreértések elkerülése végett, tájékoztatásul közöljük, hogy az adózó állampolgár csak az általa választott alapítvány stb. adószámát tünteti fel a nyilatkozaton, és az 1 %-os támogatást az APEH utalja majd át az év vége felé a kedvezményezett szervezeteknek. A bankszámla feltüntetésére tehát a formanyomtatványon nincs mód és szükségtelen is.

Csongrád, 2009. január 31.

Támogatását köszönjük!

az iskola igazgatósága