Felnőttképzési tevékenység nyílvántartásba vételi szám: E-000224/2014.

+36 63/483-790

Falusi vendéglátó E-000224/2014/A005

Diana Vadász- Felnőttképző Alapítványi
Szakképző Iskola és Kollégium

6640 Csongrád, Jókai u. 14.; Tel./fax: 63/483-790, 06-30/437-0923
e-mail cím: titkarsag@dianaszki.hu
honlap cím: www.dianaszki.hu
OM azonosító: 102618
Felnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi szám:
E-000224/2014. (2014.03.26.)


Képzési Tájékoztató
FALUSI VENDÉGLÁTÓ
képzésről

Képzés – nyilvántartásban szereplő – megnevezése és azonosítója FALUSI VENDÉGLÁTÓ
FV_01/2016 
A képzés – Fktv. 1. § (2) bekezdés a)-d) pontjában meghatározott – képzési kör szerinti besorolása: A – képzési kör: az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló kormányrendelet l. mellékletében felsorolt szakképesítések megszerzésére irányuló képzés.
A képzés nyilvántartásba vételi száma és az engedély megszerzésének időpontja: E-000224/2014/A005
2015.03.20.
A képzés célja:
Szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis és mikro vállakozások számára.

A képzés- képzési programban meghatározott- összes óraszáma és ütemezése:
560 óra= 168 óra Elmélet + 392 óra Gyakorlat
csütörtök: 8.00-16.00
péntek: 8.00-16.00
szombat: 8.00-16.00

Célcsoport:
Azon személyek, akik a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők, aki most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:
A képzés hozzájárul az általános műveltség növeléséhez, megnevezhető szakképesítéshez, szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciák fejlesztéséhez, valamint a felnőtt személyiségének fejlődéséhez, a társadalmi esélyegyenlőség és az állampolgári kompetencia kialakulásához:

Kulturált életvitel folytatásának kompetenciái
Konyhai- ,élelmezési bevásárlás és a saját termékek gazdaságos felhasználásának összehangolási ismerete és alkalmazása
Szerződések, megállapodások, számlák, egyéb okmányok kitöltésének ismerete
Pályázatok készítésének ismerete
Állategészségügyi, állatjóléti, környezetvédelmi szabályok ismerete és alkalmazása
Lakókörnyezet és saját gazdaság bemutatásának kompetenciái
Falusi vendéglátóhely kialakításának, berendezésének ismeretei
Háziállatok, virágoskertek gondozásának ismerete és alkalmazása
Termények felhasználásának előkészítési, házi feldolgozási ismeretek és alkalmazása
Szabadtéri étkezés megvalósítási ismerete és alkalmazása
Ételkészítési, házi jellegű, valamint diabetikus, vegetáriánus ételkészítési, felszolgálási ismeretek alkalmazása
Gazdálkodáshoz, vendégek fogadásához, a falusi/mezőgazdasági turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó információk gyűjtési és felhasználási ismerete
Tájegységnek megfelelő programszervezési ismeretek és alkalmazása
Népi kismesterségek, népszokások ismerete
Árubeszerzési ismeretek és alkalmazása
Szakhatóságokkal való kapcsolattartás ismerete és alkalmazása
Szálláshelyek kialakításának, berendezésének ismerete és alkalmazása
Vendégek fogadásának, ellátásának ismerete és alkalmazása
Terítési, étel-ital felszolgálási ismeretek és alkalmazása
Eszközök, élelmiszerek, vegyszerek biztonságos tárolásának ismerte és alkalmazása
Háztartási és konyhai eszközök, gépek kezelési ismerete és alkalmazása
Munka- és környezetvédelmi szabályok ismerete és alkalmazása
Dokumentáció kezelés ismerete
Készletek, bevételek és kiadások kezelésének ismerete
Háztartási munkák elvégzésének ismerete
Csecsemő- és gyermekgondozási, betegápolási feladatok ellátási ismerete és alkalmazása
Gyermekek, betegek, idősek gondozásának, ellátásának ismerete és alkalmazása
Szelektív szemétgyűjtési ismeretek és alkalmazása
Lakások, szálláshelyek, panziók, termelő üzemek, gazdaságok termelő és szociális létesítmények helyiségeinek és berendezési tárgyainak takarítási, tisztításik fertőtlenítési ismerete és alkalmazása
Textíliák mosási, javítási ismeretei és alkalmazása
A képzési programba való bekapcsolódás feltételei:

Iskolai végzettség alapfokú iskolai végzettség  
Szakmai végzettség -
Szakmai gyakorlat -
Egészségügyi alkalmasság szükségesek
Előzetesen elvárt ismeretek -
Egyéb feltételek -
A képzési programban való részvétel feltételei: 

Részvétel követésének módja A szakmai képzésben való személyes jelenlét, a gyakorlati vizsgákon való aktív részvétel. A részvétel követése jelenléti íven naponta történik.
Megengedett hiányzás 20%
Egyéb feltételek A szakmai képzésében való személyes jelenlét, a gyakorlati oktatáson való részvétel. A részvétel követése jelenléti íven naponta történik.

A képzés tartalma/ tematikája:  

A képzés Tartalma/tematikája:
1. 11033-12 Család- és háztartásellátás
2. 11034-12 Üzemgazdaság, ügyvitel
3. 11035-12 Vendéglátás
4. 11036-12 Napi tevékenységek
5. 11037-12 Falusi vendégfogadás
Megszerezhető képesítés: Falusi vendéglátó

Csoportlétszám: max. 30 fő

Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének módja:
A képzés előtt tesztalapú tudásszint felmérést végzünk. A tanfolyam során vizsgáljuk, hogy milyen hasonló képzésekben vett részt a képzést igénybevevő, milyen vizsgákat tett, illetve milyen munkakörökben szerezhetett szakmai előélete során olyan munkatapasztalatokat, amelyek a képzési program alapján elsajátítható ismeretek körébe tartoznak.
Az előzetes tudásszint mérésnek nincs költsége, ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás.

A képzési- és vizsgáztatási díj teljes összege, figyelembe véve az előzetesen megszerzett tudás beszámítását:
240.000,-Ft, azaz Kettőszáz-negyvenezer forint.

Képzési díj megfizetésének módja és ütemezése:
A képzési - és vizsgadíj fizetésének módja: csekken vagy banki átutalással

Képzés helyszíne:
Elmélet és gyakorlat:  Diana Szakképző Iskola  6640 Csongrád, Jókai u.14.


Jelentkezz képzéseinkre , vagy keress bennünket további elérhetőségeinken!!!

Jelentkezzen most a képzésre